Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Επεισόδια στο Σεντ Λούις για τρίτη συνεχόμενη νύχτα



Επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια διαδήλωσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση θανατηφόρας βίας από την αστυνομία, στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι δόθηκε διαταγή να διαλυθεί το πλήθος σε μια διασταύρωση έπειτα από αναφορές για εκτεταμένες φθορές περιουσιών.

«Αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο για να διαλύσουν το πλήθος των ταραχοποιών», ανέφερε η αστυνομία του Σεντ Λούις μέσω Twitter.

Το απόγευμα της Κυριακής, διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που προχωρούσαν σε προσαγωγές, κάτι που προϊδέαζε πως η κινητοποίηση θα αμαυρωνόταν από βίαια επεισόδια, όπως συνέβη και τα προηγούμενα δύο βράδια.

«Ταραχοποιοί έσπασαν πολλούς υαλοπίνακες (στη συμβολή των οδών) Olive και 10ης. Αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο», ανέφερε άλλη ανάρτηση της αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν αφού ο δικαστής Τίμοθι Ουίλσον έκρινε αθώο τον Τζέισον Στόκλεϊ, 36 ετών, πρώην αστυνομικό του Σεντ Λούις, στη δίκη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο αστυνομικός κατηγορείτο για τον θάνατο του 24χρονου Άντονι Λαμάρ Σμιθ, το 2011.