
Φωτιά ξέσπασε σε ένα επταώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και πολλοί ακόμη να εγκλωβιστούν.
Η αστυνομία ανέφερε ότι τη φωτιά προκάλεσε έκρηξη μπαταρίας και εξαπλώθηκε στο κτήριο.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της κεντρικής Τζακάρτα, δήλωσε ότι «ο αριθμός των θυμάτων που πέθαναν είναι 22».
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης μίας εγκύου.
Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναζητούν άτομα που ενδεχομένως έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτήριο.
Οι πυροσβέστες επικεντρώθηκαν στην ψύξη του κτιρίου και στην απομάκρυνση πυκνού καπνού από αρκετούς ορόφους.
Τουλάχιστον 100 πυροσβέστες και 29 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τζακάρτα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα δεν φαίνεται να υπέστησαν εγκαύματα και πιθανότατα πέθαναν από ασφυξία.
«Εξακολουθούμε να συλλέγουμε δεδομένα, αλλά προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην ταυτοποίηση των θυμάτων που έχουν βρεθεί», δήλωσε ο Σουσάτιο.


Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν μεγάλους ανεμιστήρες για να ψύξουν το σημείο.
Το κτίριο φιλοξενεί τα γραφεία της Terra Drone Indonesia, η οποία παρέχει drones για δραστηριότητες εναέριας εποπτείας, με πελάτες της να προέρχονται από τους τομείς της γεωργίας μέχρι της εξόρυξης. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την ιαπωνική εταιρεία drones Terra Drone Corporation, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Οι θανατηφόρες πυρκαγιές δεν είναι ασυνήθιστες στην Ινδονησία.
Το 2023, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα ανατολικά της χώρας μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου.