Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ινδονησία: Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές από τα 6,4 Ρίχτερ



Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα ανοικτά του ινδονησιακού αρχιπελάγους των Μολούκων, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση για τσουνάμι, που όμως ήρθη πολύ γρήγορα, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS, ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα (23:14 της Κυριακής, ώρα Ελλάδας) σε βάθος 171 χιλιομέτρων, στη θάλασσα Μπάντα.

Το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό (IOTWS) εξέδωσε προειδοποίηση για σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, που ήρθη λίγη ώρα αργότερα αφού οι ειδικοί του έκριναν ότι δεν υπήρχε «απειλή για τις χώρες του Ινδικού». Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή στη θάλασσα της Μπάντας, περίπου 222 χλμ. βορειοδυτικά των νησιών Τανιμπάρ της Ινδονησίας.

Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Σεισμός 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί και την 26η Φεβρουαρίου στην ίδια περιοχή, χωρίς επίσης να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.