Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ινδία: Γεννήθηκε με σπάνιο σύνδρομο λυκάνθρωπου



Ο Lalit Patidar από την Ινδία γεννήθηκε με το σύνδρομο του λυκάνθρωπου, μια πολύ σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που του έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα σε σημείο που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Ο 13χρονος Ινδός, εξομολογήθηκε το πως βιώνει αυτό το απίστευτο πρόβλημα, δηλώνοντας συμφιλιωμένος με την κατάσταση ωστόσο αντιμετωπίζεται σαν τέρας από τους άλλους.

«Γεννήθηκα με πάρα πολλές τρίχες στο πρόσωπο κι αυτό με κάνει διαφορετικό...κάποιες φορές εύχομαι να ήμουν σαν τα άλλα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά γι’ αυτό. Συνήθισα το ποιος είμαι και συνήθως νιώθω άνετα με τον εαυτό μου», δήλωσε ο Lalit.

Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν για τον νεαρό: «Κάποιες φορές, όταν πάω σε μια μεγάλη πόλη, οι άνθρωποι με κοιτούν. Κάποιοι με αποκαλούν ‘‘πίθηκο’’. Έχουν υπάρξει φορές που τα άλλα παιδιά μου έχουν πετάξει πέτρες». Η οικογένειά του, η οποία έχει ακόμη 13 παιδιά, στέκεται πάντα στο πλάι του Lalit όπως και οι συμμαθητές του, ενώ οι δάσκαλοί του έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για τον χαρακτήρα και τις μαθησιακές επιδόσεις του.

«Θέλω να γίνω αστυνομικός και να βάζω κλέφτες και εγκληματίες στη φυλακή όταν μεγαλώσω. Θέλω να κερδίζω λεφτά ως έντιμος αστυνομικός και με αυτά να φροντίζω τη μαμά και τον μπαμπά μου».

Το παιδί-λυκάνθρωπος