Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ινδία: Αποτράπηκε μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα σε τέμενος



Μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα σε μουσουλμανικό τέμενος, το οποίο θα ήταν γεμάτο κόσμο λόγω του ραμαζανιού, απέτρεψαν οι αρχές της Ινδίας, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ινδικές αρχές πραγματοποίησαν μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, συλλαμβάνοντας ένα γκρουπ τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν οργανωθεί στην πόλη Χινταραμπάντ.

Μετά από τις ανακρίσεις που έγιναν, οι συλληφθέντες αποκάλυψαν ότι είναι μέλη του Daesh (η αρχική ονομασία του Ισλαμικού Κράτους) και ότι προγραμμάτιζαν μεγάλο κτύπημα σε μουσουλμανικό τέμενος, ανάλογο με εκείνο που έκαναν οι σύντροφοί τους στη Μεντίνα της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας, οι τζιχαντιστές τους είπαν πως αυτοί οι ναοί πρέπει να εξαλειφθούν, καθώς δεν απηχούν τα πραγματικά ιδεώδη της θρησκείας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός, ο στόχος τους είναι να επιτεθούν στους ναούς που δεν αναγνωρίζουν ως μουσουλμανικούς, ενώ θεωρούν μεγάλο εχθρό τους τη Σαουδική Αραβία.