Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ινδία: 20χρονη συνελήφθη διότι παντρεύτηκε 17χρονο που... δεν ήταν 17χρονος!



Εκείνη είναι 20 ετών. Εκείνος είναι 17. Οι δυο τους έχουν ήδη ένα μωρό πέντε μηνών. Παρόλα αυτά, η 20χρονη γυναίκα συνελήφθη. Γιατί; Διότι... παντρεύτηκε έναν 17χρονο! Κάτι που απαγορεύει ρητώς ο νόμος στην Ινδία!

Ο γάμος των δύο νεαρών αποκαλύφθηκε στις αρχές από τη μητέρα του 17χρονου, η οποία προφανώς δεν ενέκρινε τη σχέση του γιου της. Η μητέρα έκανε μήνυση στην 20χρονη... νύφη της για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν παρά τη θέληση του γιου της.

 

Η μητέρα «πάτησε» πάνω στον νόμο που εξακολουθεί να ισχύει στην Ινδία, βάσει του οποίου η γυναίκα έχει δικαίωμα να παντρευτεί όταν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας της και ο άντρας όταν συμπληρώσει το 21ο έτος! Αν δεν έχουν συμπληρώσει τις παραπάνω ηλικίες, απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.

Παρ' ότι προβλέπεται στον νόμο, το σύνηθες φαινόμενο είναι το... αντίστροφο της περίπτωσης του συγκεκριμένου ζευγαριού. Οι υποθέσεις παραπομπής στη δικαιοσύνη αντρών που έχουν παντρευτεί ανήλικες γυναίκες είναι πολλές. Η περίπτωση παραπομπής γυναίκας για κάτι ανάλογο, αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο στην Ινδία.

 

Η υπόθεση, ωστόσο, έλαβε διαφορετική τροπή, όταν η 20χρονη μητέρα παρουσίασε πιστοποιητικό γέννησης, βάσει του οποίου ο σύντροφός της ήταν μεγαλύτερος από 18 ετών όταν παντρεύτηκαν. Υποστήριξε μάλιστα, ότι ο σύζυγός της έχει δύο αδερφές ηλικίας 20 και 18 ετών και ότι βάσει ημερομηνιών, δεν... βγαίνει!

Η υπόθεση έχει πάει σε ανώτερο επίπεδο, όπου εξετάζονται τα δύο διαφορετικά πιστοποιητικά ως προς τη γνησιότητά τους.