Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η τελευταία σημαντική ομιλία του Ομπάμα - Για θέματα εθνικής ασφάλειας



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει απόψε την τελευταία του σημαντική ομιλία προτού παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ομπάμα θα μιλήσει για θέματα εθνικής ασφάλειας στην Αεροπορική Βάση ΜακΝτίλ στην Τάμπα της Φλόριντα κι αναμένεται να πει στον αμερικανικό λαό ότι η πολιτική που ακολούθησε ως πρόεδρος κατά της τρομοκρατίας συνέβαλε στην προστασία των Αμερικανών από τις αυξανόμενες παγκόσμιες απειλές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνησή του υπήρξε επιτυχής στην δημιουργία συμμαχιών και στη συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις για την εξόντωση της ηγεσίας τρομοκρατικών δικτύων και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων.

Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας επισημαίνουν την άνοδο του ΙΚ ως παράδειγμα ανεπαρκούς αντιμετώπισης της απειλής από την πλευρά του Ομπάμα.

Ο ρεπουμπλικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τόσο τον Ομπάμα όσο και την αντίπαλό του και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον "συνιδρυτές" του ΙΚ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατηγορώντας τους για την εξάπλωση της οργάνωσης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η ομιλία του Ομπάμα για την εθνική ασφάλεια ήταν προγραμματισμένη πολύ πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και δεν έχει στόχο την επόμενη κυβέρνηση.