Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η σύζυγος πήγε σε αντίπαλο κόμμα και ο βουλευτής της ζήτησε διαζύγιο



Η πολιτική στην Ινδία είναι τόσο έντονη και «χρωματισμένη», ώστε μπορεί έως και οικογένειες ή γάμους να διαλύσει.

Η κοινή γνώμη της χώρας συνταράσσεται εδώ και μερικά 24ωρα από την είδηση ότι η δεκαετής σχέση ενός ζευγαριού πολιτικών στη Δυτική Βεγγάλη έφτασε το τέλος της, όταν η σύζυγος αποφάσισε να προσχωρήσει στο αντίθετο κόμμα με τον βουλευτή σύζυγό της να υποβάλει αίτηση διαζυγίου, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Σαουμίτρα Καν, βουλευτής του κόμματος BJP του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, θεώρησε ως «πολιτική και προσωπική προδοσία» την ένταξή της συζύγου του, Σουτζάτα Μοντάλ Καν, στο κυβερνητικό κόμμα TMC, και έκανε αίτηση να διαλύσουν τον γάμο τους.

Τα δυο κόμματα θεωρούνται ως τα ισχυρότερα στην Δυτική Βεγγάλη, η οποία ετοιμάζεται για εκλογές σε λίγους μήνες με την Καν να ανακοινώνει την προσχώρησή της στο TMC σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Η Καν είπε ότι «το κόμμα δεν είχε δείξει σεβασμό απέναντί της» και ότι «είχε πολλούς διεφθαρμένους πολιτικούς από αντίπαλα πολιτικά κόμματα, που υπόσχεται να τους ανταμείψει εις βάρος των πιστών του κόμματος».

«Το BJP έχει γίνει η δεύτερη ομάδα του TMC. Γιατί λοιπόν να μείνω σε αυτό το κόμμα; Γιατί να μην πάω στην πρώτη ομάδα, δηλαδή το TMC;» διερωτήθηκε η ίδια.

Λίγες ώρες αργότερα, σε άμεση απάντηση - συνέντευξη Τύπου, ο 40χρονος Καν, αντέδρασε και με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την απόφασή του να «διακόψει τη δεκαετή σχέση» με τη γυναίκα του.

Μάλιστα, ο Καν ζήτησε από τη σύζυγό του, μιλώντας της στον πληθυντικό, να αλλάζει το επώνυμο της και να μη χρησιμοποιεί πλέον το δικό του.

«Παρακαλώ, αποφύγετε στο εξής να χρησιμοποιήσετε το επώνυμο Kαν, μην αναφέρετε τον εαυτό σας ως "η σύζυγος του Σαουμίτρα Καν". Σας δίνω όλη την ελευθερία να χαρτογραφήσετε μόνη σας το πολιτικό σας πεπρωμένο», ανέφερε ο πολιτικός.

«Μου έκλεισαν το σπίτι»

Στη συνέχεια, κατηγόρησε το αντίπαλο κόμμα ότι «του έκλεισε το σπίτι». «Το TMC έκλεψε τη γυναίκα μου, μου πήρε μακριά την αγάπη μου», είπε, ενώ ένας γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για «ένα πολιτικό δράμα που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί».

«Ήταν η αγάπη μου. Ήταν μια πολύ καλή γυναίκα. Ήταν η μόνη αδυναμία μου. Φυσικά, είμαι συναισθηματικός. Ήμασταν μαζί για 10 χρόνια», είπε ο Kαν σε έναν δημοσιογράφο.

Αναγνώρισε τον ρόλο της συζύγου του στη νίκη του στις εκλογές του πέρυσι «αλλά η ιστορία μας έχει τελειώσει. Δεν έχω πια σχέση με αυτήν. Το έχω αποδεχτεί, η Σουτζάτα δεν είναι πια [κατάλληλη] για μένα» είπε ο βουλευτής.

«Είναι πολύ απασχολημένος με την πολιτική. Δεν έχει χρόνο για μένα. Για μήνες, δεν ενοχλήθηκε να ρωτήσει αν έχω φάει ή πώς κοιμήθηκα», του αντέτεινε η Σουτζάτα, κατηγορώντας τους ηγέτες του BJP ότι έβαλε «φιτίλια» στον συζύγό της, σε μία προσπάθεια να «καταστρέψουν τον γάμο της».