Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η συνέντευξη που «στρίμωξε» τον Μακρόν - Οταν ερωτεύτηκε τη... δασκάλα του



Η ερώτηση για τον Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με το εφηβικό ειδύλλιό του με τη δασκάλα του στο γυμνάσιό του ήταν τόσο… δύσκολη, τόσο εντυπωσιακή σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί κρατούν σε μεγάλο βαθμό την ιδιωτική τους ζωή για τον εαυτό τους, που ο ερωτών δεν μπόρεσε την κάνει ο ίδιος.

Έτσι, έβαλε τον ίδιον τον γάλλο πρόεδρο να τη θέσει στον εαυτό του.

«Είναι ο πρόεδρος» είπε ο γάλλος ηγέτης, διαβάζοντας την ερώτηση δυνατά από ένα κομμάτι χαρτί που του έδωσε ο νεαρός που τον ερωτούσε: «Θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να μην παντρευτεί τη δασκάλα του».

Όπως μεταδίδει το Associated Press, μια ομάδα νέων στο φάσμα του αυτισμού, που περιγράφεται ως «άτυποι δημοσιογράφοι», έκανε τον πρόεδρο της Γαλλίας να μιλήσει για τον εαυτό του με ασυνήθιστη και διαφωτιστική ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Έτσι, ο Μακρόν αντιμετώπισε ειλικρινή αλλά δίκαια χωρίς φίλτρο ερωτήσεις, που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι συνήθως δεν τολμούν να κάνουν στον γάλλο πρόεδρο.

Οι «άτυποι δημοσιογράφοι» πίεσαν με τρόπο τον Μακρόν για τον γάμο του με την Μπριζίτ, τους φίλους του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλα θέματα στην καρδιά και τις σκέψεις του.

Στη διαδικασία αυτή, εκμαίευσαν μερικές εξαιρετικά προσωπικές λεπτομέρειες και έδωσαν στον Μακρόν μια πλατφόρμα για να δείξει μια πιο ανθρώπινη πλευρά σε μια κρίσιμη συγκυρία στη δεύτερη θητεία του ως προέδρου.

Ο Μακρόν απάντησε παιχνιδιάρικα, ακόμη και στην ερώτηση για το ειδύλλιό του με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ. Ήταν η Brigitte Auzière, παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών, όταν γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο όπου ήταν μαθητής και εκείνη δασκάλα. Αργότερα μετακόμισε στη γαλλική πρωτεύουσα για να βρεθεί κοντά στον κ. Μακρόν και χώρισε. Παντρεύτηκαν το 2007.

«Βλέπεις, δεν είναι το θέμα εδώ αν δίνεις το παράδειγμα ή όχι… Όταν είσαι ερωτευμένος, η επιλογή δεν είναι δική σου» είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την προσωπική του επιλογή.

«Δεν ήταν πραγματικά η δασκάλα μου. Ήταν η δασκάλα μου στο μάθημα του θεάτρου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο» έσπευσε να πει χαμογελώντας, ενώ προκάλεσε γέλια και ένα πείραγμα «είναι πανούργος!» από έναν από τους ερωτώντες που καθόταν δίπλα του.

Στην ερώτηση «έχεις πολλά λεφτά;» ο πρώην τραπεζίτης είπε ότι κερδίζει λιγότερα τώρα ως πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία.

Για τη φιλία, είπε: «Δεν είναι η καλύτερη δουλειά για να έχεις πολλούς φίλους».

Σε ό,τι αφορά τον Πούτιν και τον πόλεμο του ρώσου προέδρου στην Ουκρανία, ο γάλλος ηγέτης είπε: «Όταν τον συναντάς έτσι, δεν είναι δυσάρεστο. Αυτό είναι το παράδοξο».

Στο τέλος της μισής ώρας ερωτήσεων και απαντήσεων, ο Μακρόν ευχαρίστησε τους ερωτώντες για την καλή δουλειά που έκαναν. «Οι ερωτήσεις σας με οδήγησαν… εκεί που δεν είχα πάει σε άλλες συνεντεύξεις, με άλλους δημοσιογράφους» είπε.

Δείτε βίντεο