Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η selfie του τρόμου δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση της γέφυρας (Φωτό)



Tα χαμόγελα στα χείλη των τεσσάρων κοριτσιών πάγωσαν απότομα λίγα δευτερόλεπτα μετά την λήψη της φωτογραφίας, που παραλίγο να ήταν κι η τελευταία τους.

Οι τέσσερις φίλες βρισκόντουσαν πάνω στην πέτρινη γέφυρα σε ύψος περίπου 10 μέτρων από το έδαφος, βγάζοντας φωτογραφίες την φανταστική θέα που τους προσέφερε το σημείο, όμως λίγο αργότερα έγιναν πρωταγωνίστριες σε μία παρολίγο μοιραία υπόθεση, καθώς η γέφυρα κατέρρευσε, παρασύροντάς τις κοπέλες στο ποτάμι που βρισκόταν από κάτω.

Credit: CEN

Από την πτώση οι δύο από τις τέσσερις έφεραν συντριπτικά κατάγματα στα πόδια, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν περισσότερο, ενώ οι άλλες δύο έφεραν μικρές κακώσεις στα κάτω άκρα και στα χέρια τους.

Η εν λόγω γέφυρα βρίσκεται στην περιοχή Castelo do Piaui στην βορειοανατολική Βραζιλία, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή που περνάει πάνω από τον ποταμό Cais αποτελεί κομβικής σημασίας οδό τροφοδοσίας της περιοχής. Αρχικά, υπήρξαν αναφορές για περισσότερα θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας, όμως οι έρευνες των τοπικών αρχών δεν επιβεβαίωσαν τις υποψίες.

Η κατάρρευση πιθανολογείται ότι οφείλεται στην κακή συντήρηση του δικτύου αλλά και στην διάβρωση του εδάφους από τις συχνές βροχοπτώσεις, ενώ η συγκεκριμένη selfie θα στοιχειώνει για καιρό ακόμη τις τέσσερις άτυχες κοπέλες, που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Αντίστοιχα ατυχήματα, που οφείλονται στις κακοτεχνίες ή στο απαρχαιωμένο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Βραζιλίας, αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα για τους κατοίκους των πιθο απομονωμένων περιοχών της χώρας, κοστίζοντας κάθε χρόνο τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.