Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους αποκαλύπτει...



Η Μάρθα Μακ Σάλι είναι πλέον  βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόσφατα αποκάλυψε ενώπιον της υποεπιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων ότι στο ξεκίνημα της καριέρας της βιάστηκε από ανώτερο αξιωματικό. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν για την ίδια, όταν προσπάθησε να καταγγείλει το συμβάν.

Μίλησε για κατάχρηση εξουσίας από τους άνδρες συναδέλφους. «Οι δράστες καταχρώνται την θέση εξουσίας που κατέχουν… και σε μία περίπτωση με κυνήγησε και κατόπιν με βίασε ένας ανώτερος αξιωματικός» αφηγήθηκε η πολιτικός. «Κατηγόρησα τον εαυτό μου. Ντρεπόμουν και βρισκόμουν σε σύγχυση».

Στα 18 χρόνια της πορείας της, σκέφτηκε πολλές φορές να παραιτηθεί από τον φόβο και τις ενοχές που αισθανόταν. «Τρομοκρατήθηκα από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθειά μου να μοιραστώ σε γενικές γραμμές την εμπειρία μου. Όπως πολλά θύματα, ένιωσα ότι το σύστημα με βίαζε ξανά και ξανά», είπε. Στην 52χρονη ΜακΣάλι, που εξελέγη για δύο θητείες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δόθηκε η έδρα του εκλιπόντος Τζον Μακέιν στη Γερουσία.