Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η πρώτη δουλειά που έκαναν πλούσιοι και διάσημοι



Πλέον είναι πλούσιοι και επιτυχημένοι όμως κάποιοι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη όμως ξεκίνησαν από το μηδέν.

Μάλιστα, οι πρώτες τους δουλειές δεν έχουν καμία σχέση με την πορεία που ακολούθησαν σύμφωνα με το businessinsider.

ΚΛΙΝΤΟΝ

1. Η Χίλαρι Κλίντον γράφει στην αυτοβιογραφία της «Δύσκολες επιλογές» ότι ξεκίνησε στα 13 της την πρώτη της δουλειά. Έτσι πέρα από το μπέιμπι σίτινγκ η Κλίντον άρχισε να δουλεύει ως επόπτης σε ένα πάρκο, στα προάστια του Σικάγο, κοντά στο σπίτι της. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει, έπρεπε να κουβαλά ένα βαγόνι γεμάτο μπάλες, ρακέτες, και σχοινιά τρεις ημέρες την εβδομάδα για ένα ολόκληρο καλοκαίρι. «Οι γονείς μου πίστευαν στην αυτάρκεια και τη σκληρή δουλειά, και ήθελαν να είναι σίγουροι ότι εμείς τα παιδιά τους μάθαμε την αξία του ενός δολαρίου», γράφει.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

2. O δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ, που είναι στην επικαιρότητα, μπορεί να είχε περιουσία από την οικογένειά του, ο πατέρας του όμως φρόντισε να του μάθει την αξία των χρημάτων... Έτσι και ενώ ακόμα ήταν παιδί, τον πήγαινε στα εργοτάξια με τον αδερφό του για να μαζέψουν τα άδεια μπουκάλια σόδας ώστε να τα εξαργυρώσουν αργότερα. Μπορεί να μην έβγαζε πολλά, έμαθε ωστόσο ότι και το παραμικρό σεντ θέλει κόπο για να βγει.

3. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δημιούργησε τον κολοσσό της Virgin, αλλά η αρχή του ήταν πολύ διαφορετική. Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος εργαζόταν από πάντα, με την πρώτη του δουλειά να είναι εκτροφέας πουλιών και γεωπόνος, σε πολύ ερασιτεχνικό στάδιο όμως καθώς προσπαθούσε να τα πουλήσει σε συμμαθητές του.

ΜΑΡΙΣΑ ΜΕΓΙΕΡ MARISSA MEYER YAHOO

4. Η Μαρίσα Μέιερ, η CEO της Yahoo, έκανε την πρώτη της δουλειά στα 16 της ως ταμίας σε μανάβικο.

5. Ο Ουέρεν Μπάφετ στα 13 του όταν άρχισε να μοιράζει την Washington Post. Τότε επένδυσε τα πρώτα του 1.200 δολάρια αγοράζοντας μία φάρμα.

6. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε ως παγωτατζής από τη Χονολουλού.

ΟΛΜΠΡΑΙΤ

7. Η Μαντλίν Ολμπράιτ, η υπουργός του Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στο Forbes αποκάλυψε ότι η πρώτη της δουλειά ήταν να πουλάει σουτιέν, κάτι που όπως δήλωσε, της έμαθε πως να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους.