Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Νταϊάνα «ξαναζωντανεύει»: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου»



Είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της στο Παρίσι η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξακολουθεί να «στοιχειώνει» την υστεροφημία του συζύγου της Κάρολου και να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στον μυστικοπαθή κόσμο της αγγλικής μοναρχίας.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 «Diana: In Her Own Words» η Lady D μίλησε για τις συζητήσεις της με την βασίλισσα της Αγγλίας, για τη στάση του πρίγκιπα Κάρολου απέναντι της, για τον κρυφό και «μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της» με τον προσωπικό της αστυνομικό που πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε αποσπάσματα από βιντεοκασέτες που είχε γράψει ο δάσκαλος φωνητικής της Νταϊάνα, Πίτερ Σέτελεν, το 1992 και το 1993, κατά τη διάρκεια μαθημάτων για να βελτιώσει η πριγκίπισσα τον δημόσιο λόγο της.

Η Νταϊάνα εκδικείται

Αναψοκοκκινισμένη, λαμπερή με τη χαρακτηριστική σέξι φωνή η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξομολογείται ότι στην ηλικία των 24 ή 25 ετών «ερωτεύτηκε» με κάποιον «που εργαζόταν σε αυτό το περιβάλλον», λέει και δείχνει το παλάτι του Κένσινγκτον.

Πρόκειται για τον σωματοφύλακα και προσωπικό της αστυνομικό Μπάρι Μάνακι. «Τον απέλυσαν όταν μαθεύτηκε και μετά σκοτώθηκε. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα της ζωής μου», λέει η Νταϊάνα κοιτώντας κατάματα τον φακό.

Ο αστυνομικός Μάνακι ήταν ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα για περίπου ένα χρόνο στα μέσα της δεκαετίας του '80. Από το Παλάτι μετατέθηκε στην ομάδα προστασίας διπλωματών στο Λονδίνο. Πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 39 ετών. Επέβαινε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε φίλος του και η οποία συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο. Ο οδηγός της μηχανής επέζησε.

Στο ντοκιμαντέρ η Lady D δηλώνει ότι η ζωή με τον πρίγκιπα Κάρολο ήταν μια τραυματική εμπειρία. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ερώτηση που του έκανε λίγες ημέρες πριν από το γάμο. «Είσαι ερωτευμένος;», ρώτησε η Νταϊάνα για να λάβει την ξερή απάντηση: «Τι είναι αγάπη;» Παρουσιάζει τον Κάρολο σαν κάποιον που την «ακολουθούσε σαν σκυλί.

Η Νταϊάνα μίλησε για την πρώτη συνάντησή τους σε αγώνα πόλο στο Σάσεξ. «Μου έπιασε την κουβέντα, ήταν σαν το κακό σπυρί, ήταν συνέχεια γύρω μου», διηγείται η αγαπημένη πριγκίπισσα των Άγγλων.