Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα 19.000 ώρες συνομιλιών από την αποστολή Απόλλων 11 στη Σελήνη



Μπαίνει τέλος στη μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας του 20ού αιώνα; Δύο χρόνια θα χρειαστούν για να ακούσει κάποιος ολοκληρωμένο το ηχητικό υλικό από την πρώτη αποστολή προσελήνωσης.

Η NASA και το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας έδωσαν στη δημοσιότητα το πλήρες ηχητικό υλικό των 19.000 ωρών από την πρώτη αποστολή προσελήνωσης του Απόλλων 11.

Το ηχητικό αρχείο που μέχρι πρότινος φυλαγόταν σε ειδικές κλιματικές συνθήκες περιλαμβάνει συνομιλίες μεταξύ των αστροναυτών Νηλ Άρμστρονγκ, Μάικ Κόλινς και Μπαζ Όλντριν και των επικεφαλής για τον έλεγχο της αποστολής στη NASA, όπως επίσης και μεταξύ άλλων τεχνικών και στελεχών που συμμετείχαν στην αποστολή. Πάντως, για να ακούσει κανείς όλο το περιεχόμενο του ηχητικού αυτού υλικού (και μάλιστα χωρίς διακοπή), θα χρειαστούν δύο χρόνια. Το αρχείο περιλαμβάνει και υπότιτλους για την καλύτερη κατανόηση των όσων λέγονται. 

Το υλικό περιλαμβάνει μάλιστα και τη θρυλική φράση «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο» του Νηλ Άρμστρονγκ, από την ώρα της προσελήνωσης στις 20 Ιουλίου του 1969.