Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει πώς ήταν η ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου



Γεμάτο αποκαλύψεις άγνωστων πτυχών της οικογενειακής της ζωής μέσα στον Λευκό Οίκο είναι γεμάτο το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, «Becoming».

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μοιράζεται με τους αναγνώστες τις σκέψεις της, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει ότι μετέτρεψε την προεδρική κατοικία σε ένα οικογενειακό σπίτι για να ζήσουν οι κόρες της. Αυτό που επιθυμούσε είναι να το αισθάνονται σαν το σπίτι τους τόσο οι ίδιοι αλλά και οι επισκέπτες του.

«Ηθελα ο Λευκός Οίκος να είναι ένας χώρος όπου όλοι θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους και τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι οι ίδιοι», σημειώνει.

Φυσικά, η ίδια είχε τον ρόλο της μητέρας και προσπαθούσε καθημερινά να καλωσορίζει τις κόρες της, όταν επέστρεφαν από το σχολείο. Αυτό, όπως λέει, ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα της «δουλειάς».

«Προσπαθούσαν όσο πιο συχνά γινόταν να είμαι σπίτι και να τις χαιρετάω όταν επέστρεφαν από το σχολείο», αναφέρει σε λεζάντα φωτογραφίας, στην οποία απεικονίζεται να αγκαλιάζει την κόρη της Σάσα.

Αγκαλιάζοντας την κόρη της Σάσα (Φωτογραφία: Λευκός Οίκος/Pete Souza)

Σε μια άλλη φωτογραφία, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ φαίνεται ξαπλωμένη στο γρασίδι με τον σκύλο της Bo, γράφοντας: «Υποσχεθήκαμε στη Σάσα και την Μάλια ότι εάν ο Μπάρακ γίνει πρόεδρος, θα πάρουμε σκύλο. Τελικά, πήραμε δύο. Ο Μπο και η Σάνι προσέδωσαν μια ελαφρότητα σε όλα».

Με έναν από τους δυο σκύλους της οικογένειας(Φωτογραφία: Λευκός Οίκος/Chuck Kennedy)

Εκτός από παιχνίδι στους κήπους με τα παιδιά και τα σκυλιά, η Μισέλ Ομπάμα είχε αναλάβει και την κηπουρική, κάτι που ενθάρρυνε και μέρος της πρωτοβουλίας της Let's Move. 

Μια άλλη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο νέο της βιβλίο δείχνει την Ομπάμα μαζί με μικρά παιδιά να φυτεύουν στον κήπο.

«Ο κήπος του Λευκού Οίκου σχεδιάστηκε για να αποτελέσει σύμβολο διατροφής και υγιεινής διαβίωσης, ένα εφαλτήριο από το οποίο θα μπορούσα να ξεκινήσω μια μεγαλύτερη πρωτοβουλία όπως το “Let’s Move!”. Τον αγάπησα γιατί μπορούσα να λερώσω τα χέρια μου μαζί με τα παιδιά, καθώς ριζώναμε και εμείς», σημειώνει η Μισέλ Ομπάμα.

Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2017, όταν η αμερικανική προεδρία πέρασε στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Ομπάμα μετακόμισαν σε άλλη κατοικία στην Ουάσινγκτον για να τελειώσει το σχολείο η κόρη του Σάσα. Σε δηλώσεις της στην Ελεν ντε Τζένερις, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε μιλήσει για τη νέα τους ζωή, λέγοντας: «Αυτό που μάθαμε αυτά τα 8 χρόνια είναι ότι το σπίτι το κάνουμε εμείς. Ημασταν στον Λευκό Οίκο για οκτώ χρόνια και εμείς ήμασταν το σπίτι. Ηταν οι αξίες και η αγάπη μας για τον άλλον και αυτές μεταφέρονται σε άλλο σπίτι».

Η Μισέλ Ομπάμα στον κήπο μαζί με παιδιά (Φωτογραφία: Λευκός Οίκος/Samantha Appleton)