Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η KLM εφορμά για τις πτήσεις εξωτερικού



Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρία Air France-KLM παρουσίασε σήμερα τα σχέδιά της για μια νέων μονάδα μακρινών πτήσεων με χαμηλότερο κόστος στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε από τους ανταγωνιστές της στον Κόλπο, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία της και να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το προσωπικό της.

Η νέα εταιρία, που αναμένεται να έχει στόλο 10 αεροσκαφών μεγάλων πτήσεων έως το 2020, θα στελεχωθεί από πιλότους της Air France που θα μετακινηθούν σε αυτή εθελοντικά.

Η νέα εταιρία θα αποτελεί ένα μικρό μέρος του ομίλου, ο οποίος στοχεύει σε στόλο 435 αεροσκαφών, χωρίς να περιλαμβάνονται τα αεροπλάνα τοπικών πτήσεων, έως το 2020.

«Δεν θα έχει τη θέση μιας εταιρίας χαμηλού κόστους. Θα έχει πρότυπα ανάλογα της Air France», ανέφερε ο όμιλος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η Air France-KLM ελπίζει ότι η νέα εταιρία θα της δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψει σε κερδοφορία στα ζημιογόνα δρομολόγια ή να ξεκινήσει και πάλι πτήσεις σε προορισμούς στους οποίους είχε σταματήσει να πετά λόγω του ανταγωνισμού από εταιρίες όπως η Emirates, η Qatar και η Turkish Airlines.

Σε επίπεδο ομίλου, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε πωλήσεις 28 δισεκ. ευρώ έως το 2020, με 100 εκατ. επιβάτες, συγκριτικά με 90 εκατ. το 2015.