Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η Κλίντον διακωμωδεί την επιστολή Τραμπ προς τον Ερντογάν



Με μία επιστολή - παρωδία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον θέλησε να διακωμωδήσει την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε άλλο παρά διπλωματινό τόνο, ο Αμερικανός πρόεδρος ζητούσε από τον Τούρκο ομόλογό του να μην διατάξει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία. «Μην παριστάνεις τον σκληρό. Μη γίνεσαι ανόητος» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Η παρωδία επιστολής που αναπαρήγαγε η Κλίντον μέσω Twitter αρχικά παρουσιάστηκε σε μια από τις εκπομπές του Τζίμι Κίμελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο γράμμα του JFK στον Χρουτσόφ, συνταγμένο σε τόνο παρόμοιο με εκείνον του Τραμπ.

«Μην είσαι ...., εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα. (...) Όλος ο κόσμος θα πει “Γιούχου! Χρουτσόφ! Είναι ο καλύτερος!” Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει “τι ηλίθιος” και θα αποκαλεί τη χώρα σου “σοβιετικός κάλος”», αναφέρεται στην επιστολή. Η επιστολή-παρωδία φαίνεται πως διασκέδασε την Κλίντον, αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, η οποία την αναπαρήγαγε προσθέτοντας εν είδει λεζάντας «Από τα αρχεία» (του Κράτους).