Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η χούντα του Κιέβου ενισχύει την ομάδα στο Ντονμπάς με μονάδες πυροβολικού



 Οι ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνουν σε μια σειρά από τμήματα της γραμμής επαφής στο Ντονμπάς πρόσθετες μονάδες πυροβολικού, και όλα αυτά πιστοποιούν ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας απλώς διέκοψαν προσωρινά την προετοιμασία στην επίθεση, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου της λαϊκής επιστράτευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν.

"Τις προσεχείς μέρες αναμένουμε επανέναρξη της προετοιμασίας στην επίθεση, την αύξηση της έντασης της μεταφοράς νέων μονάδων στο Ντονμπάς και την αύξηση, για το λόγο αυτό, των ρυθμών δημιουργίας των ομάδων κρούσης κοντά στους τόπους επαφής ", είπε.

Κατά τη γνώμη του, η διακοπή της ανασυγκρότησης των ουκρανικών δυνάμεων σχετίστηκε με το γεγονός ότι η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ αποκάλυψε τα στοιχεί για χώρους εγκατάστασης δυνάμεων και μηχανημάτων των Ουκρανών στρατιωτών.

"Ταυτόχρονα, παρά τις διαψεύσεις που κάνει το Κίεβο σχετικά με τα στοιχεία προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην επίθεση τα οποία υποβάλαμε, τα δεδομένα της κατασκοπείας μας μας επιτρέπουν να ισχυριζόμαστε ότι η σιωπή η οποία παρατηρείται τώρα, έχει προσωρινό χαρακτήρα. Αυτά τα συμπεράσματα επιβεβαιώνει και η συγκέντρωση στις περιοχές των οικισμών Ντονσκόε, Μαλοιγκνάτιεβκα, Ζάιτσεβο και Οπίτνοε πρόσθετων μονάδων πυροβολικού ", είπε ο Μπασούριν.

Οι αρχές της Ουκρανία τον Απρίλιο της περσινής χρονιάς άρχισαν την πολεμική επιχείρηση κατά των αυτοκηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ θύματα της σύγκρουσης έγιναν πάνω από 6,8 χιλιάδες άτομα. Το ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στο Ντονέτσκ συζητείται, μεταξύ άλλων, και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ που έχει η ομάδα επαφής η οποία από το Σεπτέμβριο της περσινής χρονιάς έχει υπογράψει τρία έγγραφα που ρυθμίζουν βήματα για την αποστρατικοποίηση της σύγκρουσης.