Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Χαμάς συνέλαβε πέντε υπόπτους για επίθεση στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Αμπάς



Η Χαμάς συνέλαβε χθες πέντε Παλαιστίνιους ως υπόπτους για εμπλοκή σε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας κατά των κεντρικών γραφείων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα που χρηματοδοτείται από την Παλαιστινιακή Αρχή, ανέφερε το ισλαμιστικό κίνημα.

Την Παρασκευή, πέντε ένοπλοι εισέβαλαν και λεηλάτησαν τα γραφεία του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Παλαιστινιακής Αρχής στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας υλικές ζημιές που εκτιμώνται σε αρκετά χιλιάδες δολάρια.

Αυτός ο φορέας χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς, που βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τη Χαμάς για τον έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Παλαιστινιακή Αρχή που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατηγόρησε ως υπεύθυνο το ισλαμιστικό κίνημα για την επίθεση ενάντια στο κτίριο που στεγάζει το Παλαιστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο και τον ραδιοφωνικό σταθμό Φωνή της Παλαιστίνης.

Ωστόσο, η Χαμάς με δήλωσή της υποστήριξε ότι οι πέντε ύποπτοι δράστες που συνελήφθησαν «είναι εργαζόμενοι της Παλαιστινιακής Αρχής, οι μισθοί των οποίων μειώθηκαν».

«Αποδεικνύεται ότι ένας από αυτούς είναι υπάλληλος της Palestine TV και ο μισθός του μειώθηκε τον προηγούμενο μήνα», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.

Η Χαμάς πήρε τον έλεγχο της Γάζας το 2007 μετά από αιματηρές μάχες με το κόμμα Φάταχ, του Αμπάς.

Έκτοτε, όλες οι απόπειρες συμφιλίωσης μεταξύ των δύο κυριότερων παλαιστινιακών κινημάτων έχουν αποτύχει.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ενέτεινε τις πιέσεις στη Χαμάς τους τελευταίους μήνες μειώνοντας τους μισθούς των αξιωματούχων της Γάζας.

Η παλαιστινιακή τηλεόραση παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής και σταμάτησε τη λειτουργία της στη Λωρίδα της Γάζας το 2007, προτού συνεχίσει εν μέρει τις δραστηριότητές της το 2011.