Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Χρυσή η Kim Kardashian για ένα post της στο Instagram



To 2015 η Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ έλαβε το αστρονομικό ποσό των 500.000 δολαρίων για ένα ποστ που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Stat News η πιο διάσημη τηλεπερσόνα του πλανήτη έλαβε από την φαρμακευτική εταιρεία Duchesnay το παραπάνω ποσό για να διαφημίσει μέσω των social media ένα φάρμακο που καταπολεμά την ναυτία στην εγκυμοσύνη.

Με 114 εκατομμύρια ανθρώπους να την ακολουθούν η πιο γνωστή της οικογένειας βγάζει δεκάδες εκατομμύρια από το Instagram και τα προϊόντα που προωθεί εκεί και πολλές είναι οι εταιρείες που την πληρώνουν αδρά για να το κάνει. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η ζάμπλουτη Κιμ έλαβε φέτος βραβείο το οποίο θεσπίστηκε ειδικά για εκείνη. H Καρντάσιαν κέρδισε το βραβείο CFDA Influencer για την επιρροή που ασκεί παγκοσμίως στη μόδα και της απονεμήθηκε από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδα των ΗΠΑ. 

Μάλιστα o γνωστός σχεδιαστής μόδας ο Τόμι Χίλφιγκερ είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν σκέφτεστε influencers (ανθρώπους -bloggers, editors, celebrities, public figures- που ασκούν επιρροή στο κοινό που τους παρακολουθεί, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσής τους) και πώς έχουν αλλάξει τη βιομηχανία μας, νομίζω ότι πρέπει να το αναγνωρίσουμε».