Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Χάθηκε από τα ραντάρ Mirraze 2000 στην Γαλλία



Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000D, το οποίο είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Nancy-Ochey (Meurthe-et-Moselle) εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ την Τετάρτη λίγο μετά τις 11 π.μ. (τοπική ώρα) στην ορεινή περιοχή μεταξύ του Doubs και Jura, με δύο πιλότους.

«Υπάρχει έρευνα ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σε μια περιοχή ανάμεσα στο Haut-Doubs και Haut-Jura», ειδικά Mouthe, κοντά στα ελβετικά σύνορα, δήλωσε ο νομός χωρίς επεξεργασία για τώρα.

Τα μέλη του πληρώματος δεν έχουν έρθει σε επαφή και έχει ξεκινήσει έρευνα αναζήτησης, λένε οι αξιωματούχοι.

Η εφημερίδα L’est Republican αναφέρει ότι βρέθηκαν συντρίμμια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός αλεξίπτωτου και ενός χάρτη.

Αναφέρει έναν κάτοικο που δήλωσε ότι άκουσαν μια έκρηξη νωρίς το πρωί – αλλά πίστευε ότι ήταν η ηχητική έκρηξη ενός αεροσκάφους που πήγαινε πιο γρήγορα από τον ήχο. Η περιοχή έχει δεχτεί έντονες χιονοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες, μαζί με χαμηλή ορατότητα, θα μπορούσαν να καταστήσουν δυσκολότερη την αναζήτηση, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η θερμοκρασία στην κοντινή πόλη Bonnevaux ήταν στους -1 βαθμούς Κελσίου  στις 15:00 τοπική ώρα, ενώ αναμένονται επιπλέον χιόνι.