Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 -

Χάνουν τη 2η θέση οι Εργατικοί της Βρετανίας στις ΕυρωεκλογέςΜε ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Βρετανία καθώς τα παραδοσιακά κόμματα φέρονται να παθαίνουν πανωλεθρία.

 

Συγκεκριμένα οι εργατικοί φαίνεται πως χάνουν τη δεύτερη θέση καθώς την θέση τους παίρνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και ανεβαίνουν σύμφωνα με δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές στη Βρετανία της επόμενης εβδομάδας, που διενήργησε η εταιρία YouGov για την εφημερίδα Times.

Πρώτο κόμμα με ποσοστό 35% (+ 1%) είναι το Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ, ενώ οι Τόρις βρίσκονται στην πέμπτη θέση με μονοψήφιο ποσοστό. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν το 16%, ανεβάζοντας το ποσοστό τους κατά μία μονάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, και οι Εργατικοί 15%, χάνοντας μία μονάδα. Οι Πράσινοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 10% (-1%) και το Κόμμα των Συντηρητικών 9% (-1%), ενώ το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία συγκεντρώνει το 5%.Για την δημοσκόπηση ρωτήθηκαν πάνω από 7.000 Βρετανοί πολίτες, για το διάστημα από την Κυριακή έως σήμερα.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεγάλος κερδισμένος αναμένεται να είναι ο Φάρατζ του οποίου η δημοσιότητα στη Βρετανία δεν φαίνεται να επηρεάζεται παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεών του το Channel 4, ο επιχειρηματίας και πρώην δωρητής του Ukip και της εκστρατείας Leave, Άρον Μπανκς, φαίνεται ότι συνέχισε να χρηματοδοτεί τον Νάιτζελ Φαράτζ και μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, παρ’ όλο που τότε ο τελευταίος είχε παραιτηθεί από το Ukip.

Επικαλούμενο αποδείξεις, ηλεκτρονική αλληλογραφία και άλλα έγγραφα, το Channel 4, αποκάλυψε ότι ο ‘Αρον Μπάνκς, «χρηματοδοτούσε» τακτικά, την χρονιά που ακολούθησε το δημοψήφισμα, τον πρώην επικεφαλής του Ukip και σημερινό ηγέτη του κόμματος του Brexit με ποσά, ύψους 450.000 λιρών, για να τα διαθέσει σε σπίτι στο Τσέλσι, σε αυτοκίνητο με οδηγό, σε προσωπική ασφάλεια και στην προώθησή του στις ΗΠΑ. Μόνο για το σπίτι στο Τσέλσι, το ύψος του ενοικίου είναι 13.000 λίρες το μήνα, ενώ ο Μπανκς φαίνεται να πλήρωσε και για την επίπλωση.

 

Πηγή κειμένου: 

newsit.gr