Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 -

ΕργατικοίΒρετανία - Οι Εργατικοί δεν στηρίζουν τη συμφωνία

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως δεν θα στηρίξει την προσπάθεια της Μέι να περάσει τη συμφωνία για το Brexit.

Και αυτό γιατί όπως τόνισε ο κ. Κόρμπιν, θα είναι ίδια στην βάση της για το Brexit με αυτές που έχουν απορριφθεί ήδη τρεις φορές από το βρετανικό κοινοβούλιο.Χάνουν τη 2η θέση οι Εργατικοί της Βρετανίας στις Ευρωεκλογές

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Βρετανία καθώς τα παραδοσιακά κόμματα φέρονται να παθαίνουν πανωλεθρία.

 Διχασμός για 2ρο δημοψήφισμα Brexit - Τί θελουν οι Εργατικοί;

Ενάντια σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit τάσσονται έως και 70 βουλευτές των Εργατικών, παρότι το κόμμα είχε δηλώσει ότι θα στήριζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Νομίζω ότι υπάρχουν περίπου 60-70 βουλευτές των Εργατικών που είναι το ίδιο έντονα αντίθετοι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα όπως και εγώ», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Κάρολαϊν Φλιντ, βουλευτής των Εργατικών.Θρίλερ το Brexit: Νέο δημοψήφισμα απαιτούν οι Εργατικοί

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά, μία ομάδα από 71 βουλευτές των Εργατικών με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο Τζέρεμι Κόμπι.
Ύστερα από τη ταπεινωτική ήττα της Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία για το Brexit έχει δημιουργηθεί το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταστρώσει άλλο σχέδιο για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Βρετανία: Μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την πιo πρόσφατη δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times χθε οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι διατηρούν ένα προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων από το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Βρετανία: Προβάδισμα των Συντηρητικών σε νέα δημοσκόπηση

Με 48%, έναντι 24% του Εργατικού Κόμματος προηγείται το Συντηρητικό Κόμμα σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, που επικαλείται στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας δημοσκοπήσεων YouGov.