Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

Χαμός στη Μόσχα - Χιονοθύελλα φέρνει τα πάνω κάτω σε δρόμους και αεροδρόμιαΜπορεί η Μόσχα να είναι συνηθισμένη στο βαρύ ρωσικό χειμώνα, αλλά αυτή τη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σφοδρότερη χιονόπτωση εδώ και πάνω από μισό αιώνα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί έως την Τρίτη.

40 εκατοστά φρέσκου χιονιού κάλυψαν τους δρόμους προκαλώντας ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις, ειδικά σε δύο αυτοκινητόδρομους έξω από τη Ρωσική πρωτεύουσα, όπου σημειώθηκαν δεκάδες τροχαία και καραμπόλες.

Οι Αρχές επιστράτευσαν πάνω από 12.000 μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά η χιονόπτωση προκάλεσε τεράστια προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο της Συμφερόπολης, όπου πάνω από 50 οχήματα ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις μεταξύ του 24ου και του 58ου χιλιομέτρου με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα για αρκετά χιλιόμετρα.

Ευτυχώς ουδείς σκοτώθηκε, μόνον τρεις τραυματισμοί καταγράφηκαν.

Μεγάλη καραμπόλα με 15 οχήματα σημειώθηκε και σ’ έναν άλλο αυτοκινητόδρομο, εκείνον του Νοβορίζσκοε, όπου τραυματίστηκε ένα άτομο.

Η πρωτοφανής κακοκαιρία, που έντυσε στα λευκά τη ρωσική πρωτεύουσα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και στα αεροδρόμιά της. Τουλάχιστον 11 πτήσεις ματαιώθηκαν στο Ντομοντέντοβο, ενώ δεκάδες καθυστέρησαν στους αερολιμένες Βνούκοβο και Σερεμέτιεβο.