Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

H Λεπέν δεν επέστρεψε 300.000 ευρώ στην Ευρωβουλή: Θα της παρακρατείται η μισή αποζημίωση



Επιδεικτικά αγνόησε η Μαρίν Λεπέν την χρονική προθεσμία που της είχε δώσει η Ευρωβουλή για να  επιστρέψει το ποσό των 300.000 ευρώ με αφορμή την υπόθεση κακοδιαχείρισης που την βάρυνε. 

Με την ίδια να επισημαίνει πως είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης βεντέτας, η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μιλώντας στο Reuters τόνισε: Δεν θα υποταχθώ στον διωγμό, σε μία μονομερή απόφαση πολιτικών αντιπάλων που δεν βασίζεται σε στοιχεία και δεν περιμένει την απόφαση από την δικαστική αγωγή που έχω ζητήσει.

Η Ευρωβουλή είχε δώσει στην Λεπέν προθεσμία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να επιστρέψει το ποσό. Η προθεσμία πέρασε χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την αρχηγό του γαλλικού Εθνικού Μετώπου. 

Τώρα η κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς βρίσκεται αντιμέτωπη με παρακράτηση της μισής βουλευτικής αποζημίωσης και με απώλεια άλλων επιδομάτων, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η Ευρωβουλή είχε ζητήσει από την Λεπέν το ποσό των 300.000 ευρώ που είχε χρησιμοποιήσει για τον μισθό της Κατρίν Γκρισέ, στενής της φίλης και διευθύντριας του επιτελείου της. 

Η χρηματοδότηση της απασχόλησης της Γκρισέ από την Ευρωβουλή γινόταν υπό τον όρο η εργασία της να γίνεται τον περισσότερο καιρό σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ευρωβουλή, η Γκρισέ εργαζόταν τον περισσότερο καιρό στην έδρα της, δηλαδή στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.