Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γυναίκα έκρυψε τετράχρονο κοριτσάκι μέσα σε χειραποσκευή



Μια γυναίκα συνελήφθη την Δευτέρα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, με πτήση της Air France από την Κωνσταντινούπολη, καθώς είχε κρύψει ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών σε μια χειραποσκευή.

Η νεαρή γυναίκα είναι μόνιμη κάτοικος Γαλλίας, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε η υπηκοότητά της. Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να υιοθετήσει το παιδί που κατάγεται από την Αϊτή. Βρισκόταν στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης αφού πέρασε κανονικά από τους ελέγχους, μαζί με την τετράχρονη, αλλά κατόπιν της απαγόρευσαν να επιβιβαστεί μαζί της στο αεροπλάνο, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Τότε, η γυναίκα αποφάσισε να κρύψει τη μικρή σε ένα σακίδιο. Αγόρασε επίσης άλλο εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Γαλλία με άλλη πτήση. "Αφού επιβιβάστηκε, έβαλε το σακίδιο στα πόδια της, κάτω από μια κουβέρτα. Όμως το μικρό κορίτσι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και έγιναν αντιληπτές από άλλους επιβάτες".

Σε ανακοίνωσή της η Air France αναφέρει ότι «ένας ενήλικας ταξίδεψε μαζί με ένα παιδί που το είχε κρύψει σε μια αποσκευή». Η εταιρεία ενημέρωσε τις γαλλικές Αρχές μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο, το βράδυ της Δευτέρας.

Η νεαρή γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση, όμως οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην της ασκήσουν δίωξη, ανέφερε η πηγή του αεροδρομίου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μαζί με το κοριτσάκι παραμένουν ακόμη στο Ρουασί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση.