Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γερουσία: Ανέβαλαν τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την κατάργηση του Obamacare οι Ρεπουμπλικάνοι



Την αναβολή της συζήτησης και κατ' επέκταση της ψηφοφορίας στη Γερουσία για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας και ασφάλισης αποφάσισαν οι Ρεπουμπλικάνοι, εξαιτίας των έντονων εσωτερικών διαφωνιών, εξέλιξη που καθυστερεί περαιτέρω την προεκλογική δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το Obamacare.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ γνωστοποίησε την απόφαση στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων στο Καπιτώλιο, διαπιστώνοντας ότι τα χάσματα ανάμεσα στις πτέρυγες των μετριοπαθών και των υπερσυντηρητικών είναι αδύνατο να γεφυρωθούν.

Από τους 52 ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, τουλάχιστον πέντε εμφανίζονταν έτοιμοι να ψηφίσουν εναντίον της έναρξης της συζήτησης για το νομοσχέδιο στην τρέχουσα μορφή του.

Για να αποφευχθεί μια αποτυχία, η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων προτίμησε να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμη για να διαπραγματευθεί με τους διαφωνούντες, τους οποίους έχει καλέσει ο κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Στόχος των Ρεπουμπλικάνων είναι το ζήτημα να επιλυθεί πριν από την 1η Αυγούστου όταν το Κογκρέσο θα διακόψει τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές.