Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες βουλευτές κατά Τσίπρα: Παραβιάζει την συμφωνία σε δύο μέρες!



Έξαλλοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό και όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να είναι περίπου 50 σοσιαλδημοκράτες βουλευτές στην Γερμανία. 

Όπως μεταδίδει η Bild, στην αυριανή της έκδοση δημοσιεύει δηλώσεις των βουλευτών αυτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να υποχωρήσει σπιθαμή από την σκληρή στάση που κρατά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Ένας από αυτούς μάλιστα δήλωσε στην εφημερίδα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβίασε, με την ομιλία του αυτή, όσα συμφωνήθηκαν στην Μάλτα μέσα σε δύο ημέρες. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι βουλευτές δεν προέρχονται από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά από του αντιπάλου τους στις γερμανικές εκλογές Μάρτιν Σουλτς, σε μια ενδεχόμενη νίκη του οποίου προσβλέπει η ελληνική κυβέρνηση, ποντάροντας πως κάτι τέτοιο θα βελτιώσει το κλίμα υπέρ της Ελλάδας. 

Η Καγκελαρία άλλωστε, με ανακοίνωσή της, παρέχει πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως το πρόγραμμα δεν ισχύει χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχεια