Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Γερμανία και Γαλλία συμπαρίστανται στα θύματα από την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου



Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξή τους στους τραυματίες και «σε όλους τους Βρετανούς», μετά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο μετρό του Λονδίνου, τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διεθνής αγώνας κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

«Η σκέψη μας είναι με τον βρετανικό λαό» είπε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ενταθεί και να βελτιωθεί το διεθνές επίπεδο του αγώνα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ.

«Πρόσφατα έγιναν επιθέσεις στη Βαρκελώνη, αλλά επίσης στη Γαλλία και τη Γερμανία. Και σήμερα ίσως να χτυπήθηκε και το Λονδίνο. Στεκόμαστε επομένως στο πλευρό της Βρετανίας, της κυβέρνησής της αλλά, πάνω απ' όλα, στο πλευρό όλων των Βρετανών», συνέχισε η καγκελάριος.

AP_17258365498877

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στους τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο αλλά και στους στρατιώτες που έγιναν στόχος επίθεσης στο μετρό του Παρισιού, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτά τα δύο γεγονότα δείχνουν πως είμαστε αντιμέτωποι, συλλογικά, στη Γαλλία, στην Αγγλία αλλά επίσης στη Γερμανία, με ένα πολύ υψηλό επίπεδο απειλής, στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις (...) για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες όσον αφορά την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόμβας σε ένα βαγόνι στο μετρό του Λονδίνου γύρω στις 8.20 το πρωί, τοπική ώρα σήμερα και η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.