Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γερμανία-Covid-19: Ρεκόρ 112.000 και πλέον κρουσμάτων σε ένα 24ωρο



Η Γερμανία κατέγραψε πάνω από εκατό χιλιάδες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίς σήμερα ο αρμόδιος φορέας.

Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία επιβεβαιώθηκαν 112.323 κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 239 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το περασμένο εικοσιτετράωρο, διευκρίνισε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ο δείκτης επίπτωσης σε εβδομαδιαία βάση έφθασε τις 584,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τον ίδιο θεσμό.

Ο αριθμός-ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται καθώς η παραλλαγή Όμικρον του ιού, πιο μολυσματική από οποιαδήποτε άλλη, έχει μετατραπεί στην κυρίαρχη στη Γερμανία: σε αυτή αποδίδεται το 70% των μολύνσεων.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού, οι αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν την πρόσβαση στα μπαρ και στα εστιατόρια μόνο στους ανθρώπους είτε έχουν λάβει τρίτη δόση εμβολίου, ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ πέρα από το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19.

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωπες με κύμα μολύνσεων αποδιδόμενο στην Όμικρον, όπως η Γαλλία, που πρόσφατα κατέγραψε κάπου 300.000 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θέλει ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 να γίνει υποχρεωτικός στη Γερμανία - όπου τα 60 εκατ. από τα 83 εκατ. κατοίκους έχουν εμβολιαστεί πλήρως -, όμως η υιοθέτηση αυτού του μέτρου καθυστερεί στη χώρα, όπου το πολιτικό κλίμα έχει υπερθερμανθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων σε ισχύ.

Διαδηλώσεις εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που σε ορισμένες περιπτώσεις εκτραχύνθηκαν και οδήγησαν στο ξέσπασμα ταραχών, προσελκύουν τελευταία εκατοντάδες ως ακόμη και χιλιάδες πολίτες.

«Από τη δική μου πλευρά, θεωρώ πως αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο και θα ασκήσω ενεργά πίεση προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Σολτς ενώπιον της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της πρώτης του «ώρας του καγκελαρίου», όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των αιρετών.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γερμανία έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 116.081 νεκρούς επί συνόλου 8.186.850 μολύνσεων.