Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 -

Γάζα: Ο T.Μπάιντεν αποκάλεσε τον M.Νετανιάχου «μ@@@@α» – Eίπε ότι εμποδίζει την κατάπαυση του πυρός



Σύμφωνα με το NBC News ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «μα@@@α» (a**hole) Μπένιαμιν Νετανιάχου. Μάλιστα, είπε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός  στέκεται εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πηγή κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο «NBC News» δήλωσε ότι σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ο «Bibi» (το παρατσούκλι του ισραηλινού πρωθυπουργού), τα έχει κάνει… μαντάρα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κι ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

Επιπλέον, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί διόλου κολακευτικά σχόλια σε βάρος του αποκαλώντας τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις «μα@@@α» (a**hole).

Τον κατηγορεί ότι στέκεται εμπόδιο στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Για τον Τζο Μπάιντεν, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου είναι το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 100 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά στη Ράφα, τη νότια πόλη της Γάζας που είναι το τελευταίο καταφύγιο περίπου ενός εκατομμυρίου εκτοπισμένων αμάχων, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Νετανιάχου «πρέπει να σταματήσει»

Μια άλλη πηγή κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ δήλωσε στο δίκτυο «NBC News» ότι ο Μπάιντεν νιώθει ότι αυτό που κάνει ο Νετανιάχου είναι αρκετό κι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να υποβαθμίσει την έντονη κριτική που ασκήθηκε σε βάρος της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ από τον πρόεδρο Μπάιντεν και έναν ανώτερο αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας για το πώς ο Νετανιάχου διαπραγματεύτηκε την απάντηση των πολιτών του στη βάναυση επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.