Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γαλλία: Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ αποσύρεται από την πολιτική



Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Περιβάλλοντος στη Γαλλία, ανακοίνωσε την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2017.

 

«Αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές. Εκλέγομαι βουλευτής από το 1988. Είναι πολλά τα χρόνια, είκοσι συγκεκριμένα», ανέφερε, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι σήμερα 63 ετών και εκλέγεται από το 1988 στην αγροτική περιοχή Πουατού Σαρέντ. Οταν θέλησε να αλλάξει εκλογική περιφέρεια, το 2012, και έθεσε υποψηφιότητα στην περιοχή Λα Ροσέλ, έχασε και δεν εξελέγη. Εγινε όμως υπουργός στην κυβέρνηση με πρόεδρο τον πρώην σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της, Φρανσουά Ολάντ.

Η Ρουαγιάλ, παρότι υπάρχει επίσημα υποψήφιος πρόεδρος για το Σοσιαλιστικό κόμμα, ο Μπενουά Αμόν, έχει εκφράσει πολλές φορές την συμπάθειά της για τον Εμμανουέλ Μακρόν, παρότι πρόσφατα του έκανε κριτική όταν δήλωσε ότι θα εξαλείψει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η Ρουαγιάλ υπήρξε η ίδια υποψήφια πρόεδρος του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, αλλά έχασε.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να τοποθετήσει την Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε θέση διεθνούς κύρους.