Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Γαλλία: Για πολύ αυστηρούς ελέγχους προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών



Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν ανακοίνωσε την Κυριακή «αύξηση άνω του 30%» στους ελέγχους από το Σάββατο σχετικά με τη συμμόρφωση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον νομό Ιβελίν για την επίβλεψη των επιχειρήσεων επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι Γάλλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τις 6 μ.μ., έχουν μεγάλες πιθανότητες να ελεγχθούν και συνεπώς να τους επιβληθούν πρόστιμα».

Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ, ο κ. Νταρμανίν είχε στείλει ένα τηλεγράφημα στους νομάρχες που τους ζητούσαν να «λάβουν χωρίς καθυστέρηση όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν πολύ αυστηρή συμμόρφωση με αυτούς τους νέους κανόνες».

Την Κυριακή, ο κ. Νταρμανίν έκανε λόγο για «ιδιαίτερα αυστηρές οδηγίες για την εφαρμογή αυτής της απαγόρευσης στις 6 μ.μ. και επίσης για την καταπολέμηση των παραβάσεων των κανόνων σε καταστήματα που ανοίγουν με μέτρα πολύ διαφορετικά από αυτούς που ζήτησε η κυβέρνηση».

Οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από την αστυνομία και τους χωροφύλακες, προκάλεσαν μεγάλα μποτιλιαρίσματα στους αυτοκινητοδρόμους.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε γαλλικά νοσοκομεία ανήλθε σχεδόν σε υψηλό 9 εβδομάδων σήμερα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας 27.613 ασθενείς με νέο κορωνοϊό, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 331 σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, φθάνοντας στο επίπεδο που είχε καταγραφεί τελευταία φορά την 1η Δεκεμβρίου.