Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Φόρο στους ξένους εργαζομένους θα επιβάλει η Μαρίν Λεπέν εάν εκλεγεί



Φόρο στους ξένους που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία σκοπεύει να επιβάλλει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, αν αναδειχθεί τελικά νικήτρια των επερχόμενων εκλογών, όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde.

«Θα εφαρμόσουμε εθνική προτίμηση στην απασχόληση μέσω ενός επιπλέον φόρου σε όλες τις νέες συμβάσεις για τους ξένους υπαλλήλους. Τα έσοδα από τον φόρο αυτόν θα κατευθυνθούν στα επιδόματα ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λεπέν στη συνέντευξη.

Αναλύοντας το οικονομικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί την ερχόμενη άνοιξη, η ακροδεξιά πολιτικός τόνισε ότι, κατά την άποψή της, η ανάπτυξη μπορεί να έρθει στην χώρα της μόνο εάν η Γαλλία επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα. Γι' αυτό και έσπευσε να διευκρινίσει στη Le Monde ότι, εάν αναδειχθεί νικήτρια, θα διεξάγει αμέσως δημοψήφισμα για «Frexit».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Λεπέν αναμένεται να κερδίσει ή να έρθει δεύτερη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, όμως θα χάσει στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου ανεξαρτήτως του αντιπάλου της.