Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

φόρος



Ο νέος «φόρος» στις ιδιοκτησίες που επέβαλε η κυβέρνηση

Ένα νέο «φόρο» στα ακίνητα  μέσα από το το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων προσθέτει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, η οποία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη όπως φαίνεται για τις πιθανές καταστροφές που ενδέχεται να προκύψουν από πυρκαγιές.



Επιστροφή φόρου: Πότε πληρώνεται και γίνεται ο συμψηφισμός;

Χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν φέτος πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος δεν θα εισπράξουν τελικά τις επιστροφές φόρου που θα αναγράφουν.



Ο Βαρουφάκης μιλά για της εξαγγελίες Τσίπρα, για το ΦΠΑ και τον φόρο «αλληλεγγύης»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλεσε τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα «μονιμοποίηση 4ου Μνημονίου μέσα από την μερική επαναφορά του 2ου Μνημονίου».

 



Είσοδο 10 ευρώ θα πληρώνουν όσοι επισκέπτονται τη Βενετία!

Είσοδο επί πληρωμή στη Βενετία για Ιταλούς και ξένους τουρίστες αποφάσισε το ιταλικό Κοινοβούλιο. Με τον τρόπο αυτό αντικαθίσταται ουσιαστικά ο φόρος διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.



Φόρος και πρόστιμα για όσους δεν δηλώσουν τα ενοίκια στη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος υψηλών προστίμων σε περίπτωση φοροδιαφυγής για όσους εκμεταλλεύονται διαμερίσματα στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, δηλαδή μέσω των ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb.

Από το βράδυ της Πέμπτης τέθηκε σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής.



Μετά το διάγγελμα ο ΕΝΦΙΑ: Οι ανατροπές και ο ρόλος των νέων αντικειμενικών

Η ώρα για τα αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ έφθασε. Εντός των ημερών, πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις θα δουν τον λογαριασμό του φόρου τον οποίο θα αρχίζουν να εξοφλούν από τον επόμενο μήνα. Σχεδόν για 1 εκατομμύριο φορολογουμένους το ραβασάκι θα γράφει έξτρα φόρο σε σχέση με πέρυσι.