Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2021

Facebook: Οργή στη Μόσχα για το μπλοκάρισμα του καναλιού Russia TodayΠράξη αυταρχισμού, παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και της ίσης πρόσβασης στην ενημέρωση, χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο το μπλοκάρισμα λογαριασμού του RT από το Facebook.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην απαγόρευση που επέβαλλε η διεύθυνση του Facebook στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο εξέφρασε την ελπίδα ότι η διένεξη θα επιλυθεί.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι “πολλές μεγάλες εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις μη φιλικών χωρών ως εργαλείο για να ασκήσουν πιέσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης”.

 

 

Ρωσικά πυρά στο Facebook

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανακοίνωση, κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) να αποτιμήσει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Russia Today στο Facebook.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως “απαράδεκτη την κατάσταση, όταν η διεύθυνση του Facebook με αυταρχικό κι αδιαφανή τρόπο μπλοκάρει τους λογαριασμούς, παραβιάζοντας τις γενικά αποδεκτές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και της ίσης πρόσβασης στην ενημέρωση”.

Νωρίτερα η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, είχε δηλώσει ότι το Facebook μπλόκαρε την σελίδα ενός από τα προγράμματα του τηλεοπτικού καναλιού.

Το πρόγραμμα In the Now, οι σελίδες του οποίου μπλοκαρίστηκαν, το παρουσιάζει η τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού Ανίσσα Ναουέι, ενώ τα βίντεο έχουν 2,5 δισεκατομμύρια views.

Το RT εικάζει ότι οι σελίδες του μπλοκαρίστηκαν μετά από απαίτηση του CNN, το οποίο κατηγόρησε το RT “για απόκρυψη των δεσμών του με το Κρεμλίνο”.