Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εξηντάχρονη έφερε στον κόσμο δίδυμα



Σε ηλικία 60 ετών η Claudette Cook από την Ιντιάνα των ΗΠΑ έγινε μητέρα και μάλιστα διδύμων. Μόλις πέρσι η γυναίκα και ο σύζυγός της αποφάσισαν να κάνουν οικογένεια γνωρίζοντας πως θα έπρεπε να ξεπεράσουν διάφορους σκοπέλους στην πορεία αυτή. Κατέληξαν στην εξωσωματική γονιμοποίηση, διέψευσαν όλες τις προβλέψεις και πλέον είναι ευτυχείς γονείς διδύμων.

«Πρώτα βγήκε ο Isaac, μετά ο Isaiah», περιέγραψε η ίδια τη στιγμή που πρωτοαντίκρισε τα παιδιά της, το βράδυ της Κυριακής.

«Έκλαψα, ήμουν εγώ στην αίθουσα τοκετού, ήταν τόσο όμορφα», πρόσθεσε, «όλα άλλαξαν εκείνη τη στιγμή, μόλις γεννηθούν τα παιδιά σου, η ζωή σου αλλάζει».

Ο Isaac και ο Isaiah γεννήθηκαν την Κυριακή, περίπου ένα μήνα πριν την Προγραμματισμένη Ημερομηνία Τοκετού, με καισαρική τομή.

Οι γονείς τους, Claudette και Ross, συναντήθηκαν πριν από δέκα χρόνια στην εκκλησία. Πριν εννέα χρόνια οι γιατροί είπαν στην Claudette πως λόγω της ηλικίας της δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά.

Το ζευγάρι λέει πως με τη δύναμη της προσευχής όλα είναι δυνατά. «Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός όταν πρόκειται για τον Θεό. Επίσης ήμουν υγιής και σε φόρμα. Ήξερα πως μπορούσα, ήξερα πως όσο δύσκολο κι αν ήταν, Εκείνος με βοήθησε να το φέρω σε πέρας, ο Θεός», είπε η 60χρονη.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σε περίπου δύο εβδομάδες οι ευτυχείς γονείς θα πάρουν τα νεογέννητα στο σπίτι τους. Είναι και τα δύο υγιή και μια χαρά, όπως και η μητέρα τους.