Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εξαφανίστηκε ο αρχηγός της Interpol



Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιντερπόλ για την εξαφάνιση του αρχηγού της, Μενγκ Χονγκγουέι.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα αφότου ταξίδεψε στην πατρίδα του, την Κίνα.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι πρώην υπουργός κινεζικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι αγνοείται μετά από να ταξιδέψει στην πατρίδα του την περασμένη εβδομάδα.  Ο 64χρονος ζει στη Λυών με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που δεν το έχουν ακούσει νέα του από τότε που έφυγε για την Κίνα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι γαλλικές αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Reuters και στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η οικογένεια του Meng δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του ή να εντοπίσει τον τόπο διαμονής του.

Ο Μενγκ είναι ο πρώτος Κινέζος πολίτης που μπήκε επικεφαλής της Interpol στην 95χρονη ιστορία της. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για την εξαφάνιση του Μενγκ ούτε από την Interpol ούτε από τις κινεζικές αρχές.

Ο 64χρονος, είχε διατελέσει στο παρελθόν υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα και εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριο του 2016, διαδεχόμενος την Γαλλίδα Μιρέιγ Μπαλεστρατσί.

Η θητεία του στην Ιντερπόλ λήγει το 2020.