Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 -

Έτοιμο για μετωπική με τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ – Μεγάλη κλίμακας άσκηση από τις IDF – Χτύπημα βαθιά μέσα στον ΛίβανοΕύφλεκτη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με την διεθνή κοινότητα να βρίσκεται σε αναμονή της ισραηλινής απάντησης στο Ιράν , που από την πλευρά του προειδοποιεί ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών».

Έντονες πάντως είναι οι διαφωνίες εντός της κυβέρνησης του Ισραήλ για το μέγεθος και τη χρονική στιγμή της απάντησης. Οι ΗΠΑ περιμένουν «περιορισμένο» χτύπημα και ανακοινώνουν την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν, ενώ το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε εκ νέου σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Εν το μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει την Πέμπτη (18/4) για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του Οργανισμού.

Την ίδια ώρα, μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τις IDF να βομβαρδίζουν μια παιδική χαρά και μια πολυσύχναστη αγορά στον προσφυγικό καταυλισμό Maghazi, ενώ τουλάχιστον 56 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε όλη τη Γάζα την προηγούμενη ημέρα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, δήλωσε ότι η υπηρεσία του εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός ότι μεμονωμένοι δράστες θα μπορούσαν να βάλουν στο στόχαστρό τους μεγάλες συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις ή συμβολικούς στόχους ενόψει του Πάσχα.

«Δεν εχρειάζεται πανικός, αλλά συνεχής επαγρύπνηση», δήλωσε ο Ρέι σε ενημέρωση που διοργάνωσε το Secure Community Network (SCN).

Και πρόσθεσε ότι «λόγω της απόλυτης αστάθειας και ρευστότητας του περιβάλλοντος στο εξωτερικό, παροτρύνουμε όλους τους εταίρους μας εδώ και σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν σε εγρήγορση όταν πρόκειται για πιθανές απειλές που μπορεί να προκύψουν από το Ιράν ή τους πληρεξουσίους του τόσο στο εξωτερικό όσο και ακόμη και εδώ στην πατρίδα (ΗΠΑ)».