Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Ερωτική» επιστολή προσωπικοτήτων της E.E. προς τους Βρετανούς



Η Ναταλί Μπάιγ, ο Πολ Φερχόφεν, ο Περ Μερτεζάκερ...: περισσότερες από 140 προσωπικότητες της Ευρώπης, από τον κόσμο των σπορ, του πολιτισμού και των τεχνών, έγραψαν «ερωτική» επιστολή προς τους Βρετανούς για να τους ζητήσουν να επιλέξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ανάμεσα στις υπογραφές, του σουηδού Μπγιόρν Ουλβέους, εκ των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος AΒΒΑ, η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χέρτα Μίλερ, οι βέλγοι σκηνοθέτες Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν, η ιταλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

«Θέλουμε να εκφράσουμε πόσο εκτιμούμε την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μας ενώνουν μόνο οι συνθήκες με τη χώρα σας, αλλά και σχέσεις θαυμασμού και αγάπης. Όλοι μας ελπίζουμε ότι θα τις ανανεώσετε. Ηνωμένο Βασίλειο, μείνε, παρακαλούμε».

Η επιστολή δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος του Times Literary Supplement με την ελπίδα να πεισθούν οι αναποφάσιστοι να επιλέξουν σε τρεις εβδομάδες το «bremain» έναντι του «brexit».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας στους πέντε Βρετανούς δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει. Εάν δεν υπολογισθούν οι αναποφάσιστοι, το στρατόπεδο της παραμονής θα εξασφάλιζε το 51% των ψήφων, σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που υπολόγισε η ιστοσελίδα Whatukthinks.org.