Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ερντογάν: «Ο Μ.Νετανιάχου είναι χειρότερος από τον Χίλτερ»Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρομοιάζοντάς τον με τον Χίτλερ. 

«Τα πάντα, από την ΕΕ μέχρι τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, έχουν αποτύχει σε αυτή την κρίση στη Γάζα. Συνειδητοποιήσαμε ότι οι θεσμοί που λένε μεγάλα λόγια είναι εντελώς άδειοι όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Από σήμερα, έχουν περάσει 80 ημέρες από την έναρξη των επιθέσεων. Όλες οι αξίες της ανθρωπότητας ‘πυροβολήθηκαν’ μπροστά στα μάτια μας. Υπάρχει κάτι στις πράξεις του Νετανιάχου που να διαφέρει από αυτές του Χίτλερ; Ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο αυτός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Η Δύση και οι ΗΠΑ προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη στο Ισραήλ. Σκότωσαν περισσότερους από 20 χιλιάδες κατοίκους της Γάζας. Βομβαρδίστηκαν νοσοκομεία, σχολεία και χώροι λατρείας, που δεν πρέπει να αγγίζονται ούτε στον πόλεμο. Επιστήμονες της Γάζας μαρτύρησαν μαζί με τις οικογένειές τους».

«Παρακολουθούμε, με βαριά καρδιά, τη σφαγή 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά τις δεκάδες προσπάθειες στο διπλωματικό πεδίο, δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία εκατοντάδων κατοίκων της Γάζας. Ως μουσουλμάνοι, και κυρίως ως άνθρωποι, βιώνουμε την αμηχανία του να μην μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή τη σκληρότητα στον κόσμο μας. Σήμερα η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα για τον Χίτλερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία δεν έχει φωνή. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Η Δύση είναι χρεωμένη και δεν μπορεί να μιλήσει» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.