Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίθεση στο Στρασβούργο: Με 14 σφαίρες εξουδετερώθηκε ο μακελάρης



Ο μακελάρης του Στρασβούργου δέχθηκε τουλάχιστον 14 σφαίρες από Γάλλους αστυνομικούς,όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Ετζ, την ώρα που οι γαλλικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο νέων επιθέσεων σε χριστουγεννιάτικες αγορές. 

Ύστερα από 48ωρο ανθρωποκυνηγητό της γαλλικής αστυνομίας και των γερμανικών αρχών, ο «υπ΄αριθμόν 1» εχθρός της Γαλλίας έπεσε νεκρός από σφαίρες Γάλλων αστυνομικών στη συνοικία Neudorf», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

 

Ο ισλαμιστής τρομοκράτης κρυβόταν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή Neudorf της Γαλλίας και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. 

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως πληροφορίες για το εγκληματικό παρελθόν της οικογένειας του ισλαμιστή τρομοκράτη, Σερίφ Σεκάτ. 

 

«Ακόμα και η μητέρα του είχε φάκελο στην αστυνομία για εγκληματικές πράξεις», όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει επτά άτομα, ανάμεσά τους ο πατέρας, η μητέρα κι ένας αδερφός του ισλαμιστή τρομοκράτη.

Στο μεταξύ, το γαλλικό δίκτυο BFMTV βρέθηκε χθες στο στόχαστρο των τηλεθεατών επειδή επέλεξε το γνωστό τραγούδι του Μπόμπ Μάρλει, «Σκότωσα τον Σερίφη» (σ.σ ότι το όνομα του τρομοκράτη είναι Σερίφ) για να συνοδεύσει ένα ειδικό αφιέρωμα για τον θάνατο του τρομοκράτη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή πολλών τηλεθεατών επικρίνοντας το γαλλικό δίκτυο για «σφάλμα χειρισμού».