Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Επίθεση στη Γαλλία:Έσβησε ο ήρωας αστυνομικός που πήρε τη θέση του ομήρου



Νεκρός είναι ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν χθες στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

ber

«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος υπουργός.

Με τον θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της Χωροφυλακής, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

 

Le lieutenant-colonel Arnaud Beltrame nous a quittés.
Mort pour la patrie.
Jamais la France n’oubliera son héroïsme, sa bravoure, son sacrifice.
Le coeur lourd, j’adresse le soutien du pays tout entier à sa famille, ses proches et ses compagnons de la @Gendarmerie de l’Aude.

 

 

Στο μεταξύ, η πορτογαλική κυβέρνηση γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι ο πορτογάλος πολίτης που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως σκοτώθηκε στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη νότια Γαλλία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δεν είναι νεκρός, αλλά έχει τραυματιστεί βαριά.

«Λόγω σφαλμάτων στην επικοινωνία, αρχικά διαβιβάστηκε στις πορτογαλικές αρχές η πληροφορία ότι ένα θύμα (σ.σ. με την πορτογαλική υπηκοότητα) έχασε τη ζωή του. Μετά τις διαδικασίες αναγνώρισης (...) επαληθεύτηκε ότι ο πορτογάλος πολίτης έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Καρκασόν», δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τους Πορτογάλους στο εξωτερικό, ο Ζουζέ Λουίς Καρνάιρου.