Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επιστολή Τραμπ σε Πελόζι: Παραβιάζεις τον όρκο σου



Επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και προερχόμενη από τους Δημοκρατικούς, Νάνσι Πελόζι, απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη διαδικασία παραπομπής του.

Η επιστολή απεστάλει λίγες μόνον ώρες πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη.

Η διαδικασία παραπομπής είναι ένας «Ανοιχτός πόλεμος στην αμερικανική δημοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή που έχει αποδέκτη την Νάνσι Πελόζι.

«Προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ μιλά -ξανά- για “κυνήγι μαγισσών“, μιλά ξανά για “πραξικόπημα” και κατηγορεί την Πελόζι πως όλες οι διαδικασίες που κινεί εναντίον του, είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην πολυσέλιδη επιστολή, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη και κατηγορεί την κ. Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε αμφισβητούμενες κατηγορίες.

Δείτε εδώ την επιστολή.

Αύριο η κρίσμη ψηφοφορία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει αύριο Τετάρτη επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ.

Ο Χόγιερ ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή δεν έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, ενέκρινε την ενεργοποίηση δύο άρθρων παραπομπής.

Οι κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου είναι: «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου».