Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δίνουν και παίρνουν οι πανηγυρισμοί του Ζάεφ -Χοροί, τραγούδια και πανό υπέρ του ΝΑΤΟ – Αποδοκιμασία από Σκοπιανούς καλλιτέχνες (Βίντεο)



Παρά τις πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια απόψε, με αφορμή την πρόσκληση του NATO για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η συμμετοχή του κόσμου δεν κάλυψε τις προσδοκίες του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Παρ’ όλα αυτά και εν όψει του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό, ο Ζάεφ προσπάθησε να αναδείξει την ιστορικότητα αυτής της χρονικής περιόδου για τη χώρα του, δίνοντας έμφαση στους στρατηγικούς εθνικούς στόχους της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Αυτά περιγράφει στο  βίντεο που ανέβασε αργά απόψε στο προφίλ του στο Facebook όπου αναφέρει τα εξής:

Οι συναυλίες απόψε είναι μια πρόσκληση για να ενωθούμε, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, γύρω από τους πιο πρόσφατους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας – ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σήμερα αυτά που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο ισχυρά όσο αυτά που μας ενώνουν! Οι δυνάμεις που μας ενώνουν είναι η ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ας επιλέξουμε το μέλλον της ΠΓΔΜ! Το κοινό μας μέλλον! Για τη χώρα μας, για το μέλλον μας και για τις επόμενες γενιές.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ:

Facebook Zoran Zaev

Facebook Zoran Zaev

Πανηγύρια σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) και έγιναν σε 15 πόλεις: Σκόπια, Μπίτολα, Στρούμιτσα, Στρούγκα, Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Γκόστιβαρ, Καβάνταρτσι, Κίσεβο, Κοτσάνι, Κουμάνοβο, Πρίλεπ, Τέτοβο και Στιπ.

 
 

Σκόπια: Γκρίνια και ακυρώσεις

Πάντως, ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια στη γειτονική χώρα για το κόστος των εκδηλώσεων, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι «ετοιμάζει γιορτή για μια διπλωματική ήττα, και το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ».

«Σύντομα θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της γιορτής, θα ανακοινώσουμε δημόσια και διαφανώς όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων», δήλωσε στο makfax ο Μίλε Μποσνιακόφσκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε πώς αποφασίστηκε σε ποιες πόλεις θα γίνει το πάρτι, ούτε πώς επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες.

Την ίδια ώρα, γνωστοί καλλιτέχνες από τους συνολικά 40 που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, έχουν ακυρώσει τις εμφανίσεις τους. Ο λόγος, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, είναι πως είχαν συμφωνήσει να συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι πολιτικές.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1