Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ενισχύονται οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με 321 δυτικά άρματα μάχης..



Συνολικά 321 βαρέα άρματα μάχης έχουν υποσχεθεί να δώσουν στην Ουκρανία πολλές χώρες, ανακοίνωσε απόψε ο Ουκρανός πρέσβης στη Γαλλία, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

«Μέχρι σήμερα, πολλές χώρες έχουν επισήμως επιβεβαιώσει ότι συμφωνούν να παραδώσουν 321 βαρέα άρματα στην Ουκρανία», είπε ο Βαντίμ Ομελτσένκο. «Οι όροι παράδοσης ποικίλλουν ανά περίπτωση. Χρειαζόμαστε αυτή τη βοήθεια το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε. Ο Ομελτσένκο δεν ανέλυσε πόσα άρματα έχει υποσχεθεί η κάθε χώρα. Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές άλλες δυτικές χώρες ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία εντός των επόμενων μηνών.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι  η Βαρσοβία που θα παραδώσει 60 τεθωρακισμένα άρματα μάχης στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων τα περίφημα PT-91 Twardy αλλά και εκσυγχρονισμένα T-72. Η υπουργός Άμυνας του Καναδά Ανίτα Ανάντ ανακοίνωσε την παράδοση τεσσάρων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Βερολίνο στην αποστολή γερμανικών τανκς, ενώ και τα αμερικανικά M1 Abrams «ξεχωρίζουν».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters