Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 2. Απριλίου 2020

Ένας σκύλος-φύλακας άγγελος: Μυρίζει τον διαβήτη του αφεντικού του και την προειδοποιεί εγκαίρωςΟ Μάτζικ δεν είναι απλά ο καλύτερος φίλος της Κλαιρ, είναι και ο φύλακας άγγελός της που την προειδοποιεί κάθε φορά που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της πέσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Κλαιρ Πέστιφιλντ από την Αγγλία είναι διαβητική και η ζωή της έχει γίνει πιο εύκολη από τότε που απέκτησε τον Μάτζικ. Ο σκύλος της έχει εκπαιδευτεί για να εντοπίζει πότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της Κλαιρ βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και να την προειδοποιεί εγκαίρως. 

«Προτού αποκτήσω τον Μάτζικ, έπρεπε να ελέγχω τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου κάθε μία ώρα πρωί και βράδυ… Το να έχω τον Μάτζικ τώρα, σημαίνει ότι μπορώ να κοιμηθώ δίχως να έχω το άγχος για το τι θα συμβεί την νύχτα, γιατί (γνωρίζω από τώρα) πως ο Μάτζικ θα με ξυπνήσει σε περίπτωση που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου πέσουν πάρα πολύ», λέει η Κλαιρ. 

Ο Μάτζικ πέρασε από πολύμηνη εκπαίδευση προκείμενου να μπορεί να εντοπίζει στην ανάσα της Κλαιρ τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα της και να την προειδοποιεί για κάθε πιθανό κίνδυνο.