Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ: Ποια είναι η επίλεκτη ομάδα Nili που αναλαμβάνει να αφανίσει τη ΧαμάςΜία ομάδα επιλέκτων με το όνομα Nili δημιούργησε το Ισραήλ με αποστολή να εξοντώσει τους υπευθύνους της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες της Χαμάς. «Η Αιωνιότητα του Ισραήλ δεν θα πει ψέματα», μεταφράζεται στα εβραϊκά το ακρωνύμιο της Nili.

Στους κόλπους της Shin Bet, της εσωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας, που μαζί με τη Mossad πιάστηκε στον ύπνο από το χτύπημα της Χαμάς το «μαύρο» Σάββατο 7 Οκτωβρίου, έχει ήδη δημιουργηθεί μία ομάδα με το όνομα Nili.

Αποστολή της επίλεκτης αυτής ομάδας είναι να εντοπίσει και να εξοντώσει κάθε άνθρωπο που έπαιξε ρόλο στις θηριωδίες πριν από δύο εβδομάδες.

Την ομάδα αυτή δημιούργησε η Σιν Μπετ – η υπηρεσία Ασφάλειας του Ισραήλ – στην προσπάθειά της να εντοπίσει όλους όσους εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Το όνομα Nili, παραπέμπει σε έναν ψαλμό που στα εβραϊκά μεταφράζεται ως «The Eternity of Israel Will Not Lie» (η αιωνιότητα του Ισραήλ δεν ψεύδεται).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Jerusalem Post, μοναδική αποστολή της ομάδας Nili είναι το κυνήγι και η εξάλειψη κάθε ατόμου που έπαιξε ρόλο στη σφαγή στους οικισμούς του δυτικού Νεγκέβ πριν από δύο εβδομάδες.

 

Στο στόχαστρό της βρίσκονται κυρίως μέλη της «Νούχμπα» (Nukhba – της ειδικής μονάδας κομάντο στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς) που διείσδυσαν στο Ισραήλ, εκτέλεσαν μαζικές δολοφονίες σε διάφορα χωριά και φυλάκια των IDF και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, τα μέλη της επίλεκτης ομάδας έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους περισσότερους τρομοκράτες της Χαμάς, διαθέτουν τις φωτογραφίες τους και ακολουθούν τα ίχνη τους για να τους «εξαλείψουν».

Τα μέλη της Nili λειτουργούν ανεξάρτητα από άλλες μονάδες Διοίκησης και Ελέγχου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στις τάξεις της – εκτός από τους πράκτορες επί του πεδίου – περιλαμβάνονται και ειδικοί στους τομείς των πληροφοριών, αλλά και των νέων τεχνολογιών.

«Το περασμένο Σάββατο (σ.σ. 14.10.2023), ο Αλί Καντί, διοικητής της δύναμης της Χαμάς, «Νούχμπα», και βασικός παράγοντας στην επίθεση στη συνοριακή περιοχή, ”εξουδετερώθηκε”. Την επόμενη μέρα ”εξαλείφθηκε” άλλη μία ηγετική φυσιογνωμία της Χαμάς, ο Μπιλάλ Αλ Κέντρα, ο οποίος πρωτοστάτησε στη θανατηφόρα επιδρομή στο Νιρίμ», αναφέρει η Jerusalem Post, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αυτό ήταν έργο της νεοσύστατης επίλεκτης ομάδας, της Nili.

πηγή: OnAlert.gr