Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό για τον μανιακό που τραυμάτισε πέντε άτομα με αλυσοπρίονο



Ασύλληπτος εδώ και ένα 24ωρο παραμένει, ο δράστης που εισεβαλε σε ασφαλιστική εταιρεία της πόλης Σαφχάουζεν στην Ελβετία και τραυμάτισε με αλυσοπρίονο πέντε άτομα.Τα γερμανικά ΜΜΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκεται στη Γερμανία.

«Μία φωτογραφία που τον απεικονίζει να κουβαλάει πράγματα- κάτι σαν βαλίτσες- πριν τραυματίσει τους ανθρώπους στην ασφαλιστική εταιρεία, δείχνει ότι πιθανότατα εγκαταλείπει τη χώρα», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».Την επίμαχη φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της ελβετικής πόλης Σαφχάουζεν.


  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Σαφχάουζεν βρίσκεται στα σύνορα με τη Γερμανία.      
 
Η ελβετική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη 51χρονου Φραντς Βρούσις. Σύμφωνα με τις αρχές, η χθεσινή επίθεση δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
   
Ο Ελβετός εισαγγελέας, Πέτερ Στίχερ, περιέγραψε τον δράστη ως ένα πρόσωπο «επιθετικό, επικίνδυνο και με εμφανή διανοητικά προβλήματα».Επιπλέον, ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν κάθε επαφή με το πρόσωπο αυτό που έχει καταδικαστεί δύο φορές για παραβάσεις για οπλοφορία ενώ πιστεύεται ότι ζει στο δάσος από τότε που μετακόμισε από την οικία του στο καντόνι Γκρίσονς στην ανατολική Ελβετία.