Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας συνελήφθη στην Καραϊβική με κάνναβη 1,3 εκατ. δολαρίων



Για μεταφορά κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων συνελήφθησαν στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ και ο δισεκατομμυριούχος συνεργάτης του Τσέις Έργκεν. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail, η σύλληψη έγινε μόλις οι δύο άνδρες προσγειώθηκαν με ιδιωτικό τζετ, στο οποίο επέβαιναν και ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μάγιερ, η σύζυγος και η πεθερά του.

Ο Άλκης Δαυίδ και Τσέις Έργκεν κατηγορούνται για τη μεταφορά περίπου 5.000 δενδρυλλίων, σπόρων κάνναβης και προϊόντων ελαίου κάνναβης.

Πηγή που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι οι δύο συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι τα φυτά θα χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξης νόμιμης επιχείρησης κάνναβης στην περιοχή – ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, άλλωστε, ασχολείται και με την πώληση ελαίου από φυτά κάνναβης.

Αν και αρχικά οι τελωνειακοί τους άφησαν ελεύθερους μετά από οκτώ ώρες, λίγες ημέρες μετά συνελήφθησαν εκ νέου, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί. Οι κατηγορίες ήταν για κατοχή παράνομων ουσιών και για παράνομη εισαγωγή τους στη χώρα. Τελικά ο Άλκης Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 δολαρίων και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Όμως, ο δισεκατομμυριούχος συνεργάτης του Τσέις Έργκεν συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών, τα οποία, σύμφωνα με τον Ελληνοκύπριο, είναι φαρμακευτική κεταμίνη. «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές», δήλωσε στην Άλκης Δαυίδ στη Daily Mail, κάνοντας λόγο για «στημένη υπόθεση».

«Πρόθεσή μας είναι να εργαστούμε μαζί με την κυβέρνηση, τα δικαστήρια, τις τράπεζες, τον επιχειρηματικό τομέα και τους αγρότες για την ανάπτυξη ενός δίκαιου συστήματος που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νησί και χρησιμοποιεί το διεθνές δίκτυο διανομής της Swissx για να καταστήσει τα προϊόντα κάνναβης του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις μεταξύ των πιο περιζήτητων στον κόσμο», ανέφεραν ο Άλκης Δαυίδ και ο Τσέις Έργκεν.

Η νομική ομάδα των δύο επιχειρηματιών έχει προαναγγείλει μηνύσεις σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης μιας και οι συλλήψεις έγιναν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών. Ωστόσο, το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση με οποιονδήποτε αλλοδαπό για τη σύσταση επιχειρήσεων κάνναβης, ούτε υπήρξε καμία άδεια για την εισαγωγή φυτών ή σπόρων κάνναβης.

 

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από τη σύλληψη του Άλκη Δαυίδ (φωτ.: εφ. «Daily Mail»)